My little pony

September 2020

Op 2 september 2020 mochten wij een nieuw nestje ophalen. Er was wat keuze want er zaten meerdere moeders met kittens. Wij vielen als een blok voor deze schatjes. Ze waren verwilderd gevonden in Breda en moeilijk benaderbaar. Maar wat zagen ze er schattig uit.

Mama Sparkle was van begin af aan angstig. Dit was ze in het asiel ook al. Daardoor bleef ze alles van een afstandje bekijken. Ook at ze niet als wij in de kamer waren. Een lastige situatie, want ze had vreemde plekken onder haar ogen, maar we waren een beetje terughoudend om met haar naar de dierenarts te gaan. Gelukkig dat de dierenarts mee, en keek naar de foto’s van de oogjes. Ze vermoedde een allergie voor metaal of plastic (van de voerbakjes). Dus vervingen we alle bakjes met keramieke bakjes en dat werkte!

Poesje Pinkie was de meest ondernemende. Ook zij blies in het begin naar ons, maar was makkelijk te overtuigen dat alles te vertrouwen was. Katertje Dash had wat meer overtuiging nodig.

Uiteindelijk is mama Sparkle na neutralisatie uitgezet in een gebied waar meerdere verwilderde katten wonen en eten krijgen.
Pinkie (nu Nova) en Dash zijn inmiddels veranderd in sociale kittens en verhuisd naar Hellevoetsluis.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial