Bibi

Februari 2022

Hoewel het kitten seizoen niet in volle gang was, werden we kort na Sparrow al weer gevraagd om “Mankie” op te vangen. Zo werd ze in het asiel genoemd.
De naam verwijst natuurlijk naar het rechter voorpootje. Het pootje hing er slap bij en deed duidelijk niet meer mee.
Wij noemden haar Bibi
 als eerbetoon aan Bibian Mentel.

Bibi had verschillende andere verwondingen aan haar kin en een abces in haar buik. Alles leek erop dat ze was aangereden. Eerst moesten deze wonden goed herstellen, daarna zou haar pootje worden geamputeerd.
We kregen natuurlijk heel veel vragen. Kan haar pootje niet worden gespaard? Ja natuurlijk kan dat, maar het is niet beter voor Bibi. Het pootje sleepte over de grond en dat zou ze verwonden als ze naar buiten zou gaan. En het pootje zat echt in de weg, waardoor ze scheef ging lopen. Dit kan op latere leeftijd problemen met de gewrichten geven.

We vonden de amputatie best eng, maar zodra we Bibi ophaalden na haar operatie wisten we dat het de goede keuze was. Ze begon meteen te lopen met 3 pootjes, en dat zag er veelbelovend uit. Alleen het medische t-shirt vond ze maar niets. We probeerden het even zonder, maar Bibi kon niet van haar wond afblijven. Dus… maakte ik truitjes voor haar.

Helaas had ze wel een kleine tegenslag. Het wondje was een klein beetje open gaan staan. We probeerden het eerst met zalf op aanraden van de dierenarts, maar dat hielp helaas niet, dus moest de wond nog een keertje opgefrist worden. Daarna ging alles super snel.

Bibi werd geadopteerd door twee jonge mensen die al een jonge poes (Pleun) in huis hadden.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial