Gratis kittens?

Zodra het kitten seizoen start en de eerste kittens arriveren, krijgen we reacties via ons instagram of facebook account:
“Ik wil er één hebben”
“Kan ik er één reserveren”
“Doet u ze gratis weg”
Dit is een greep uit de (beleefde) reacties die we krijgen.
Ongetwijfeld is dit allemaal goed bedoeld, maar als we uitleggen dat we de kittens niet zo vroeg reserveren, en dat de adoptie via het Dieren Asiel loopt en dat daar kosten aan zitten, haken mensen snel af.

Vaak komen mensen dan bij particulieren terecht via websites als Marktplaats. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar een gratis of goedkoop kitten, kan een behoorlijke kat in de zak zijn.

Als u overweegt om een kitten (bij voorkeur twee kittens) via een particulier aan te schaffen, stel dan wel de volgende vragen:

  • Is het kitten ontwormd? Elk kitten heeft wormen en moet van jongs af aan ontwormd worden (5, 7 en 9 weken en daarna volgens schema)
  • Is het kitten gevaccineerd? Zo ja, vraag om het vaccinatie boekje. Een kitten moet bij 9 en 12 weken worden gevaccineerd.
  • Is het kitten gesteriliseerd / gecastreeerd?
  • Is het kitten gezond verklaard door een dierenarts?

Als één of meer van deze 4 vragen met Nee worden beantwoord, betekent dit dat u mogelijk een kostenpost staat te wachten, en het niet zeker is dat u een gezond kitten heeft aangeschaft.
Bij een kitten uit het asiel kunnen we deze 4 vragen ALTIJD met Ja beantwoorden.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial