Sparrow

Januari 2022

Begin januari werd ik gebeld of ik een kitten kon opvangen waarbij een oogje was verwijderd na een aanrijding. Aanvankelijk twijfelde ik… nog 3 weken, dan ga ik met vakantie. Dat kan toch niet! Maar goed, het idee dat hij in het asiel bleef zitten kon ik ook niet aan, dus heb ik deze vriendelijke jongen toch maar opgehaald.
We noemden hem Sparrow, vernoemd naar Captain Jack Sparrow uit Pirates of the Caribbean, want met maar één oog verdien je een echte piraten naam.

Sparrow bleek een schat van een ventje te zijn. Hij heeft waarschijnlijk heel wat meegemaakt, maar daar was niks van te merken. Iedereen kreeg meteen een knuffeltje als je in de buurt kwam en hij kletste er vrolijk op los. We moesten in het begin even wennen aan hoe hij eruit zag. De schade aan het oog was vrij groot dus de hechtingen zagen er soms wat eng uit. En dan een kopje tegen je gezicht krijgen met zijn “breiwerkje”.. dat is even wennen.

Toen we een weekje met vakantie gingen, mocht hij logeren bij bevriend pleeggezin Ellen. Dagelijks kregen we een leuke foto of filmpje van die lieve kereltje.

Gelukkig verliep zijn herstel heel voorspoedig en deze knappe piraat mocht snel verhuizen naar een nieuw huisje.
Hij vond een fijn huisje met kattenprinces Saartje! Het was net een sprookje: De piraat ontmoet zijn Princes.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial